• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka przygotowywania zdrowych przekąsek.

Nadrzędnymi elementami smaku w winogronie są cukry, kwasy i polifenole. Te trzy związki przynoszą winu trzy z pięciu fundamentalnych smaków: słodki, kwaśny oraz gorzki. W dowolnym czy też razie, istnieje znacząca ilość substancji w gronach, które gwarantują smak. Substancje te są aktualne w znikomych liczbach (mierzonych w pewnych momentach w milionowych częściach). Wszelkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, definiowany, jako smak kluczowy. Smak podstawowy znamionuje każdą odmianę winorośli. Większość składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki grona. Skutkiem tego ważne jest, żeby tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas kiedy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona posiadają ten sam aromat, niemniej jednak inny bukiet.

1. Przeczytaj to

2. Dowiedz się teraz

3. Tutaj

4. Zobacz szczegóły

5. Przeczytaj więcej Jak rozwijać umiejętności programowania?

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.